top of page

om oss

FREJA - Uppsala tekniska fysikers förening för tjejer och ickebinära är en ideell studentdriven förening som startades år 2014, då som FREJA - Uppsala tekniska fysikers tjejförening. Föreningen är till för de tjejer och ickebinära som läser civilingenjörs-programmet i teknisk fysik vid Uppsala universitet, och målet med föreningen är framför allt att skapa ett socialt sammanhang för medlemmarna genom aktiviteter och nätverkande. 

FREJA arbetar aktivt med att främja jämställdheten på programmet, då tjejer och ickebinära fortfarande utgör en minoritet bland studenterna. Detta gör vi genom att medverka i arbetet för att locka nya studenter till utbildningen, och genom att ha en synlig roll i såväl reccemottagningen som andra arrangemang på campus. 

 

Vi ordnar både sociala aktiviteter som cykelsittningar, nationsbesök och julklappskedja, och yrkesrelaterade lunchföreläsningar och studiebesök för våra medlemmar. 

FREJA leds av en styrelse bestående av fem ledamöter, som väljs på årsmötet i mars varje år. Styrelsen står för planering och genomförande av verksamheten, men alla medlemmar är välkomna att ge förslag på vad de vill att verksamheten ska innehålla. Har du en idé som du vill genomföra? Maila oss! Du hittar adressen längst ner på sidan. 

Vill du veta vad FREJA gör just nu? Klicka här

Vill du läsa FREJAs årsmötesprotokoll eller andra styrdokument? Klicka här

Frejas styrelse 2022-2023
DSC02964.jpg
DSC02907.jpg
Daria Ogneva

Ordförande

Josefine Hörnell

Vice ordförande tillika samarbetsansvarig

DSC02927.jpg
Ellen Lodin

Företagskontakt tillika kassör

DSC02960.jpg
Tyra Öhrnberg

Sekreterare tillika rekryteringsansvarig

DSC02879.jpg
Felicia Bengtsson

PR-ansvarig

bottom of page