top of page

Nyhetsarkivet

Vem kan bli ingenjör i fysik?

7 jan 2022

Är det snart dags för dig att välja utbildning? Gillar du matte och fysik, problemlösning och att jobba i grupp? Då kanske teknisk fysik är något för dig!

 

Tillsammans med FREJA LTH och Linköpings Y-sektion arrangerar vi för första gången Vem kan bli ingenjör i fysik? ett event för dig som är tjej eller ickebinär, där du får veta mer om hur det är att plugga teknisk fysik och andra tekniska utbildningar, prata med studenter och alumner, och bli peppad och inspirerad.

 

Visst låter det fett? Klicka här för att läsa mer!

Kram, styrelsen <3

Kvällsevent med unibap

20 nov 2021

Har ni funderat på hur det är att få arbeta med rymdfart och industri?

 

Vår samarbetspartner Unibap har bjudit in oss till sitt kontor, där vi kommer att få en rundtur, middag och en workshop i hur man kan använda appar i framtida satelliter. 

Detta kvällsevent kommer bli otroligt inspirerande och förhoppningsvis kan öppna upp era ögon för denna spännande och utvecklande bransch!

Läs mer och anmäl dig här!

Kram, styrelsen

FRIDA-RUNDAN 2021

12 nov 2021

Kolla in vårt nästa event tillsammans med BIDA - Damföreningen på Bygg!

Finns under nästa event eller här!

Kram,

Freja-styrelsen

Programmera med precisit

21 okt 2021

Älskar du att programmera? Eller tycker du att det verkar kul, men har inte testat än? Vad sägs om att sitta och koda en kväll tillsammans med FREJA och två programmerande FREJA-alumner?

Siri och Elvira är två "gamla" Frejor som nu jobbar på PrecisIT, ett mjukvaruföretag här i Uppsala. De jobbar som programmeringskonsulter, och älskar såklart att programmera! 

Den 2 november ses vi i sal 4005 på Ångan, äter pizza, snackar och programmerar!

Läs mer och anmäl dig här!

Kram, styrelsen

Personal till Uptown tech 

4 okt 2021

Vill du vara med och hålla workshops på ett event för teknikintresserade gymnasietjejer?

 

Uptown Tech är en aktivitetshelg på Teknat där tjejer från gymnasiet får komma och testa på hur det är att plugga till ingenjör! Tyvärr är det ju fortfarande färre tjejer än killar som söker till bland annat teknisk fysik, och därför finns detta event för att peppa och inspirera ytterligare, och visa vad för coola grejer vi får göra på vårt program. Eventet äger rum den 13-14 nov, och du kan jobba en eller två dagar.

 

Eftersom det är universitetets evenemang så får du dessutom ersättning för din insats.

Anmäl ditt intresse på länken nedan!

https://forms.gle/y2FGKkghPkHEbv7PA

Kram och hej,

FREJA och FUTF

Tour de freja - 1 oktober

15 sep 2021

Efter förra årets succé gör Tour de Freja comeback och såklart med några nya och spännande stopp!

Upplägget kommer att vara likt förra året: man kommer med en grupp få cykla hem till styrelsemedlemmarna och bli bjuden på dricka, gott tilltugg och såklart kul umgänge! Det här året blir ett av stoppen dessutom förbi en beerponglya! Kvällen avslutas i år på nation där man ifall man fortfarande skulle känna sig lite törstig efter kvällens cykeltur beställa egen dricka. Såklart smyger det återigen in ett litet märke för alla som deltar i år.

Läs mer om hur du anmäler dig här!

Kram, styrelsen

Medlemsuppdatering!

9 sep 2021

Det är dags för medlemsuppdatering för läsåret 21/22! Om du är medlem sedan tidigare ska du ha fått ett mail med påminnelse om att uppdatera ditt medlemskap och en länk, men i praktiken går det precis lika bra att klicka på Bli medlem-fliken här uppe, det är exakt samma länk som används. Så se till att göra det, så att vi kan fortsätta hålla kontakten!

Kram, styrelsen

Hej alla nya teknisk fysik-studenter!

20 aug 2021

... och varmt välkomna till FREJA! Vi är en förening för alla som identifierar sig som tjejer eller ickebinära på F-programmet, och vi tycker att det är så kul att ni hittat hit!

Ni kommer att kunna träffa oss vid vårt bord på Sting-festivalen, där kan vi hjälpa er att bli medlemmar och ni kommer också att ha chans att tävla om finfina priser!

Tills dess: botanisera er gärna här på hemsidan, följ oss på instagram och facebook och hör av er på vår mail om ni har några frågor!

Kram, styrelsen

Välkomna till nya hemsidan!

11 aug 2021

Äntligen har FREJA en egen hemsida! Visst är den fin? Här kommer ni att kunna uppdatera ert medlemsskap när ni vill, få lite nyhetsuppdateringar om vad som händer i föreningen, och anmäla er till våra evenemang!

Ser något konstigt ut? Hittar du inte det du letar efter? Har du förslag på hur sidan kan bli ännu bättre? Tveka inte att höra av dig, vår mail finns längst ner på sidan.

Vi längtar efter att få träffa er igen vid terminsstarten!

Kram, styrelsen

bottom of page